Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/shoppingspree.dk/co4.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Uncategorized

Alt du skal vide om jordvarmeanlæg

I en tid, hvor der er øget fokus på bæredygtige løsninger, er jordvarmeanlæg blevet en populær måde at varme huset op på – og det giver god mening. Med et jordvarmeanlæg minimerer man boligens CO2-udledning med 50-75% i forhold til, hvis man benyttede sig af mere traditionelle varmeanlæg til at varme huset op. Men ikke nok med, at det er godt for miljøet, så er det også billig energi.

Hvordan virker det?

Lidt simpelt forklaret består et jordvarmeanlæg af slanger, der er fyldt med væske, der lægges ned i jorden. Væsken i slangerne trækker så varmen ud af jorden, som bliver varmet op af solen, og derefter transporteres den varme væske ind i en varmepumpe, som så varmer huset op.

Det er dermed en meget billig energikilde, fordi energien kommer fra solen og jorden. Selvom der bruges strøm til at holde varmepumpen kørende, er det stadig en vedvarende energi, idet man for hvert kilowatt elektricitet, får 3 til 3,5 kilowatt varme igen.

Fornuftig investering

Med jordvarme får man altså billig og vedvarende energi. Et jordvarmeanlæg er til gengæld dyr at anlægge, men på længere sigt er det en fornuftig løsning – både for miljøet, men også økonomien. Det kan derfor godt betale sig at investere i et jordvarmeanlæg, og varme boligen op med naturlig og bæredygtig energi. Man mener, at et jordvarmeanlæg tjener sig selv ind igen efter blot 10 år.

Så selvom det i første omgang er dyrt at få jordvarmeanlæg, kan det altså godt betale sig. Men for at få luft i økonomien til et jordvarmeanlæg, kan det for de fleste være en løsning at tage et lån. Et lån kan være en hjælp til at få råd til at etablere et jordvarmeanlæg. Heldigvis er der mange billige og nemme lån at få i dag, da der findes et stort udbud.

You may also like