Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/shoppingspree.dk/co4.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Udstyr

Landmand: Få det bedste overblik over din mark

Landbruget er et af de ældste erhverv i Danmark. Det er faktisk så stort et erhverv, at omkring 60% af vores jord, er omlagt til landbrug. Det er en enorm indtægtskilde for det danske samfund, og vi er nogle af de bedste i verden til at producere effektivt og under gode forhold.

Der er sket meget fra det traditionelle landbrug til landbruget i dag. I dag er flere af arbejdsopgaverne automatiseret, og flere maskiner og mere teknologi finder vej til landbruget. I Danmark har vi rig mulighed for at følge med, når der kommer nye teknologiske tiltag.

Data er det nye sort

Landmanden lever af at kunne producer de varer, der efterspørges af befolkningen. Der skal altså helst være en sammenhæng mellem udbud og efterspørgsmål.

Dette har tidligere været en udfordring for landmanden, der pludselig kunne opleve et svampeangreb, som ødelagde muligheden for vækst i den angrebne andel af marken. Dette er nu noget, landmanden kan klarlægge med de rigtig teknologiske tiltag.

Hvordan er dette muligt?

Det er det såmænd med droneflyvning og fotosynteseaflæsning. Det lyder måske kompliceret, men det behøver landmandens arbejde ikke at blive!

Landmandens arbejde bliver nemmere

Det eneste der ændrer landmandens arbejde, er, at arbejdsopgaver nu bliver udført på et langt mere informeret grundlag.

Når dronen har færdiggjort flyvningen, og alt data for marken er indsamlet, så gives informationen til landmanden i form af et tildelingskort. Dette tildelingskort indeholder information om marken, så landmanden ved præcis, hvordan han skal pleje sin mark mest hensigtsmæssigt.

Det tager ikke lang tid, før tildelingskortet er pakket med nyttig information og klar til at blive rakt over til landmanden. Landmanden kan herefter bruge tildelingskortet i forbindelse med de arbejdsopgaver, der skal udføres. Kortet kan fx bruges i forbindelse med sprøjtning af marken, hvor sprøjtemaskinen med tildelingskortets hjælp har fuld information omkring, hvorhenne der skal sprøjtes mest og mindst.

Derudover kan aflæsningen af marken give landmanden nyttig information i forhold til plantestress, plantetælling, højdeområder i marken og identifikation af ukrudt i marken.

Landmanden har nu et fuldt overblik over marken: hvordan den har det, hvor stor en høst, den giver og meget andet.

You may also like