Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/shoppingspree.dk/co4.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Miljø

Tænk på miljøet, når du rejser

Alting ville være så meget lettere, hvis ikke vores ageren og gøren havde indflydelse på klimaet. Desværre er den påvirkning alt for ofte negativ. Det gælder også, når vi vælger at tage på en velfortjent ferie. Det er dog muligt at vælge en ferieform, hvor man er bevidst om at belaste miljøet så lidt som muligt.

Tænk lokalt

Det kan være en god idé at starte ferieplanlægningen med at se på, hvilke muligheder der er for ferie i nærheden af, hvor man bor. Har man børn og er der et badeland i nærheden, så kan man jo overveje om ikke, at det skulle være feriedestinationen. Grundet Danmarks liden størrelse kan man sagtens sige, at en hvilken som helst feriedestination i Danmark er lokal. Der er masser af dejlige ferie- og oplevelsesmuligheder i herhjemme, så der er næsten med garanti noget for enhver smag.

Frem med cyklen

Cykelferie var tidligere en meget anvendt ferieform. Tilbage i midten af forrige århundrede havde mange ikke råd til andre typer ferier, hvorfor det var helt naturligt at hoppe op på cyklen og ud på eventyr. Nutildags vælger man den type ferie, fordi det er nemt, og fordi man får nogle helt unikke oplevelser. Man kan enten planlægge i detaljer, hvor man skal hen, eller man kan tage det, som dagen kommer. Det afhænger helt af en selv – og af dagsformen.

Fly eller ej

Vi har i efterhånden mange år vænnet os til, at ferie er noget, man flyver til. Det er hurtigt, og det er nemt. Desværre belaster det miljøet mere end andre transportformer. Nogle flyselskaber tilbyder, at man kan tilkøbe CO2 neutralitet, hvilket vil sige, at man betaler for et CO2 reducerende tiltag et eller andet sted i verden. Desværre er det ikke alle flyselskaber, der tilbyder den slags. Er man en af dem, der for eksempel grundet sit arbejde flyver rigtig meget, kan denne service anbefales.

Nogle gange kan det sagtens lade sig gøre at benytte andre transportformer end fly. Det gælder for eksempel bil, bus eller tog. Disse tre transportformer belaster miljøet mindre end flytransport. Så næste gang du skal et sted hen, hvor man også kan tage en af disse tre transportformer så tænk på, hvad der er vigtigst for dig: din tid eller klimaet. Hvis klimaet er vigtigst for dig så kig på, om der er et alternativ til fly.

Husk miljøet i hverdagen

Det er vigtig at huske på, at miljøet er noget, vi skal tage hensyn til hver dag. Man kan lave en – indrømmet lettere søgt – sammenligning mellem miljøbevidsthed og overspisning i julen. Det er ikke det, man spiser mellem jul og nytår, man skal bekymre sig om men det, man spiser mellem nytår og jul. Lidt det samme kan man sige om miljøet. Man bør være bevidst om sin påvirkning af klimaet året rundt, men det giver mere at være bevidst om ens påvirkning til daglig frem for, hvordan en enkelt eller to ugers ferie eller ungdomsrejse påvirker det.

Husk hverdagen tæller!

You may also like