Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/shoppingspree.dk/co4.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Miljø

Derfor skal du vælge et flisfyr

Hvis du gerne vil have et mere miljøvenligt varmeapparat i dit hjem, så er et flisfyr en god mulighed for dig. Et flisfyr er nemlig både en billig og bæredygtig opvarmningsmetode, og der er derfor rigeligt med fordele ved at skifte til et flisfyr. Vi har i denne artikel fokus på, hvad et flisfyr er og alle fordelene ved at få installeret et flisfyr i hjemmet. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor et flisfyr er den rette opvarmningsløsning for dig.

Hvad er et flisfyr?

Der findes mange forskellige opvarmningsmetoder derude, lige fra opvarmning med olie-, gas- og el til de mere bæredygtige opvarmningsmetoder som pille- og flisfyr. Et flisfyr kan på mange punkter sammenlignes med det traditionelle træpillefyr. Forskellen er dog, at flisfyr generelt har en større og kraftigere snegl, som kører automatisk på enten træflis eller alternativt også på træpiller. Flisfyr fås i mange forskellige størrelser, alt efter hvad behovet er, så du kan helt sikkert finde et flisfyr, der passer ind i dit hjem.

Fordele ved flisfyr

De to store fordele ved et flisfyr er at det er en miljøvenlig opvarmningsmetode og så naturligvis også, at det er en meget billig opvarmningsmetode.

Et flisfyr er en miljøvenlig løsning, fordi træflis bliver brændt fuldstændigt og det samme gør de gasser, der opstår under forbrændingen. Der er altså ingen efterladenskaber fra et flisfyr. Det samme kan ikke siges om bl.a. olie, gas eller elvarme.

Et flisfyr er også generelt en meget billig løsning. Du skal regne med en investering på omkring 40-80.000 kr. for selve fyret og installationen af det. Det er en del billigere end installation af f.eks. et jordvarmeanlæg eller en luft-til-vand varmepumpe. Du kan også se frem til en markant besparelse på varmeregningen, hvis du skifter fra f.eks. olie- eller gasfyr. Det er faktisk muligt at spare mere end 50 % på varmeregningen. Derudover koster træflis også en del mindre en træpiller, faktisk kun en tredjedel, og det betyder, at du faktisk kan spare endnu flere penge med et flisfyr end med et træpillefyr.

Et flisfyr er desuden en meget driftssikker varmeløsning, og det kan holde selv boliger med mange kvadratmeter forsynet med varme. Det er faktisk en totalløsning, som både giver rumvarme og varmt vand i hanerne.

You may also like