Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/shoppingspree.dk/co4.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Anbefalinger

Serviceeftersyn – kan det betale sig?

En bil er for rigtig mange en stor investering, og det er uanset om der er tale om en brugt eller en ny bil – og den skal vedligeholdes for at sikre at den holder længst muligt med både serviceeftersyn, dæk og bremser. Vi har her svaret på nogle af de spørgsmål i forhold til, hvorfor det er så vigtigt at overholde de regelmæssige serviceeftersyn.

Er service ikke bare til for at holde værkstedet i gang?

Det korte svar er et stort nej. Mange biler er heldigvis kun på værksted i forbindelse med service, men det er også fordi serviceeftersynet har en stor betydning for bl.a. motorens holdbarhed og bilens sikkerhed. Motorens bevægelige dele har brug for at kunne arbejde gnidningsfrit og det klares med ren olie. Når service springes over og der ikke bliver skiftet olie regelmæssigt, mister olien smøreevne og der slides mere på motorens bevægelige dele. Det fører i sidste ende til en forringet levetid og kan i værste fald betyde, at motoren brænder sammen.

Kan man så nøjes med bare at skifte olien?

Igen er svaret nej. Bilfabrikanterne laver en serviceplan for hver enkelt bil, og bilen skal kontrolleres med henblik på både sikkerhed, sliddele og elektronik. En lille fejl kan nemlig få store følgeskader og betyde, at det ikke kun er én enkel ting, der skal repareres. Det bliver til store udgifter, som kunne være undgået med regelmæssige serviceeftersyn.

Serviceeftersyn er også her, hvor der er mulighed for at fange problemer, inden de opstår. Det kan f.eks. være nedslidte bremseklodser eller nedslidt gearkasse. Mekanikeren kan her gøre opmærksom på problemet, og enten forberede dig på, at det snart skal skiftes eller råde dig til at skifte dem med det samme, hvis det er i sidste øjeblik.

Derudover skal det også lige nævnes, at man bør overholde serviceeftersyn, hvis man ønsker at beholde sin nyvognsgaranti. Det sikrer nemlig, at det er fabrikanten, der betaler, hvis der opstår større skader.

Bliver bilen mere sikker, når man får lavet service?

Det gør den faktisk, ja. Ved service kontrolleres alle sikkerhedsforanstaltninger, som f.eks. bremser, airbag, elektronik og meget mere. Det sikrer, at bilen reagerer optimalt, hvis der skulle ske noget – og så mindsker regelmæssige serviceeftersyn også risikoen for driftsstop. Bilen holdes i topform og mere sikker, når serviceplanen overholdes.

Skal service udføres hos forhandleren?

Nej, det er ikke længere et krav. Det kan dog sagtens være en god idé, da et autoriseret værksted sikrer, at man overholder fabriksgarantien og kun bruger originale reservedele. Hvis man har en ny Peugeot, er det derfor en god idé at vælge et autoriseret Peugeot værksted.

You may also like